لاستیک هایپالون چیست؟

ساخت وبلاگ

تاریخچه تولید هایپالون CSM

لاستیک کلروسولفونیتد پلی اتیلن و با بنام تجاری هایپالون (Hypalon)  که توسعه و پیشرفت پلی­اتیلن کلروسولفونه (هایپالون) تقریباً در سال 1940 میلادی توسط شرکت دوپونت آغاز شد. این شرکت در زمان جنگ تحقیقاتی را برای استفاده از پلی­اتیلن ارزان قیمت جهت ساخت و تولید یک لاستیک با خواص الکتریکی، مکانیکی و شیمیایی خوب آغاز کرد.

اولین پیشرفت برای تولید این لاستیک، ساخت و تولید پلی­اتیلن کلردار شده بود اما پخت این لاستیک با استفاده از روشهای پراکسیدی که در آن سالها مورد استفاده قرار میگرفت کار بسیار سختی بود. پس از آن تغییراتی در فراورش این لاستیک انجام شد تا به طور همزمان بتوان پلی اتیلن را کلردار و کلروسولفون­دار کرد که امکان فراورش لاستیک با استفاده از عوامل پخت گوگردی را مهیا میکرد. در سال 1951 شرکت دوپونت هایپالون گونه S-1 (پلی­اتیلن کلردار شده)، هایپالون S-9 (پلی­اتیلن کلروسولفونه شده) که بعداً به هایپالون 20 تغییر نام یافت را وارد بازار کرد. گونهS-1  به علت پیشرفت و بهبود هایپالون 20 به سرعت از بازار خارج شد. پس از آن دست به تولید هایپالون گونه 40 زد که هم کلرینه شده بود هم کلرینه سولفونیت شده. این نوع از هایپالون درخواست زیادی در بازار پیدا کرد. به طور کلی، این مواد در تولید شیلنگ ­ها و سایر محصولاتی که در گسترده دمایی پایین و بالایی از درجه حرارت سرویس می­ دهند مورد استفاده قرار می­ گیرد.

                                                          

طبیعت اشباع شده هایپالون محصولاتی با مقاومت بالا نسبت به حرارت، اوزون، اکسیژن ، آب و هوا (عوامل محیطی)، مواد شیمیایی و روغن فراهم می­آورد. همچنین این لاستیک برای استفاده در محصولات لاستیکی که به رنگ روشن نیازدارند مناسب می­باشد. لاستیک هایپالون پخت شده خواص فیزیکی بسیار خوبی مثل مقاومت در برابر سایش واستحکام کششی بالا از خود نشان می­دهد.

                     

هایپالون به دلیل درجه حرارت عملیاتی بالا (تا دمای 150) و مقاومت خوب نسبت به روغن، منحصر به فرد است. مانند سایر لاستیک­های کلردار شده، مقاومت هایپالون در برابر روغن نیز با افزایش مقدار کلر، بهبود یافته اما خواصش در درجه حرارت پایین، کاهش می­یابد. خواص الکتریکی هایپالون به گونه­ای است که از آن برای عایق­کاری در ولتاژ پایین و همچنین پوشش برای سیم و کابل استفاده می­شود. اشتعال­پذیری کم هایپالون باعث شده که به عنوان پلیمری مناسب برای کابل معدن مورد استفاده قرار گیرد. استحکام خوب و پایداری این لاستیک در حالت خام و پخت نشده به ما امکان استفاده از آن را در آستر­کردن حوضچه­ها و مخازن و سقف­ها می­دهد. بعلاوه شکل 1-3 نشان­دهنده تاثیر مقدار کلر بر روی خواص این لاستیک می­باشد.  ویسکوزیته بالا دلیل داشتن خواص خوب این لاستیک در حالت خام می­باشد.

 هایپالون دارای مقاومت عالی در برابر مواد شیمیایی ، شرایط محیطی، اکسیژن و اوزون می­باشد. همچنین رنگ ­پذیری و عدم تغییر رنگ این لاستیک فوق­العاده خوب است. ترکیبات مختلف هایپالون باعث به وجود آمدن آمیزه­هایی با مقاومت سایشی بالا، خواص مکانیکی خوب و عایق الکتریکی مناسب می­شود. گونه­هایی از هایپالون که دارای ویسکوزیته بالا هستند افزودنی­هایی مانند انواع پرکننده­ها و نرم­کننده­ها را بهتر می­پذیرند و فرآیندپذیری آنها نیز بهتر می­شود.

 

لاستیک هایپالون چیست؟

 

خواص  لاستیک هایپالون CSM

مهم ترین خواص این لاستیک ، مقاومت شدید آن در برابر گرما، مواد شیمیایی، اوزون، اکسیژن و سایر اکسیدکننده‌های قوی می‌باشد. لاستیک هایپالون بسیار باثبات بوده و خواص خود را در دماهای بالا حفظ می‌کند. رنگ‌پذیریی هایپالون و مقاومت آن در برابر شرایط جوی ، آتش و مواد خورنده نسبت به سایر لاستیک‌های مصنوعی بهتر است.

 

کاربرد لاستیک هایپالون CSM

جهت روکش شمع و سیم‌ های کویل وسایل نقلیه ، روکش پارچه و سیم ، روکش سقف، تهیه عایق و تهیه پتوهای ضدآتش، تهیه لوله و نوارهای نقاله برای انتقال مواد شیمیایی گرم، ساخت لباس و پاپوش ضد اتش ، شیلنگ ها، قطعه های قالبی و غشاها ،(دیافراگم) روکش سفید، دور لاستیک بکار می‌رود

در مورد قطعات خودرو به علت کارکرد قابل اطمینان پلی اتیلن کلره سولفونه استفاده از این لاستیک در زیر کاپوت ارزشمند است و به علت مقرون به صرفه بودن در کاربردهای دیگر زیر کاپوت شامل شیلنگ خنک کن روغن موتورو دنده، کابل ها و سیم کشی اصلی را تامین می کند.از دیگر کاربردهای خودرویی آن واشرهای مقاوم به حرارت و دویواره سفید تایرها است

لاستیک های هنری و صنعتی مل...
ما را در سایت لاستیک های هنری و صنعتی مل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مل رابر melrubberco بازدید : 125 تاريخ : شنبه 15 شهريور 1399 ساعت: 4:05